Dierenarts Jasia (Janina) Van Praet

Jasia Van Praet is in juli 2005 afgestudeerd met Onderscheiding voor Gezelschapsdieren en Grote Onderscheiding voor Tropische Diergeneeskunde aan de Universiteit te Gent.

Na verdere specialisatie en ervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde klinieken in zowel binnen- als buitenland, heeft ze in augustus 2013 samen met Pieter Goddemaer deze praktijk geopend. Hun bedoeling was een praktijk op te starten waar de patiënt centraal staat en waar medische zorg op hoog niveau wordt aangeboden. Om dit blijvend te kunnen garanderen en de wetenschappelijke vernieuwingen steeds te kennen, volgt Jasia intensief nascholingen en symposia.

Ze vindt het belangrijk om tijd te nemen voor anamnese en klinisch onderzoek om goed onderbouwde en correcte diagnoses te kunnen stellen. Aan de eigenaar van de patiënt geeft ze uitgebreid uitleg over het ziektebeeld en leert ze hen hoe de medicatie toe te dienen.Ze is een zeer nauwgezette chirurg en neemt alleen genoegen met de strengste normen van asepsie en narcose-veiligheid. De specialisatie die ze zelf het liefste doet, is endocrinologie en gastro-enterologie.

Dieren zijn altijd een belangrijk, zo niet hét belangrijkste gegeven geweest in Jasia haar leven.

Als peuter vertroetelde ze – tot afschuw van haar omgeving – spinnen, slakken en regenwormen en bouwde ze een hospitaal voor hen.

Toen ze wat verder kon stappen, werd de collectie uitgebreid tot gewonde vogels, padden, egels en gevonden katjes.

Al snel werd duidelijk dat ze dokter wou worden en liefst één voor dieren.

Op 9-jarige leeftijd besloot ze om vegetariër te worden en sindsdien heeft ze nooit meer een dier opgegeten.

Grote liefde voor de patiënten, gecombineerd met een wetenschappelijke aanpak is haar visie van diergeneeskunde.

Pieter Goddemaer

Pieter is medeoprichter van de praktijk.

Hij heeft sinds kind een groot hart voor dieren en smokkelde stiekem zwerfkatjes in zijn kamer. Hoewel voordien een echte carnivoor, besloot hij reeds als tiener om geen vlees meer te eten uit ethische overwegingen.

Pieter is technisch zeer bekwaam, hij staat in voor het onderhoud en controle van de medische toestellen. Eveneens is hij een onmisbare hulp tijdens operaties: bediening en bewaking van het anesthesie-apparaat alsook assistentie van de chirurg.

Verdere taken omvatten:  lichte tandheelkundige ingrepen, verpleegkundige taken als bloedname, bloeddrukname, controle infuus, toediening orale en parentale medicatie…

Daarnaast neemt hij een groot deel van de administratie voor zijn rekening en verzorgt hij met veel toewijding de gehospitaliseerde patiënten.

Eva Strzeminski

Eva is onze enthousiaste dierenartsassistente.

Ze zorgt ervoor dat we elke dag opnieuw in een brandschone praktijk kunnen starten. Tevens beheert ze de stock en helpt ze je graag verder via mail voor de verkoop van medicatie en voeding. Ze houdt het hoofd koel bij binnenkomende spoeds en is een onmisbare duizendpoot op drukke dagen.

Eva is net als de rest van ons team dol op dieren, reeds vroeg engageerde ze zich om diervriendelijk en milieubewust te leven. Als student werkte ze in het verleden als vrijwilliger bij dierenopvang-organisaties.

Heel vaak is het te druk voor slechts drie, ons team wordt tijdens deze periodes aangevuld door een extra dierenarts en/of dierenartsassistent.